Матрак Бамбук Латекс Кокос Comfort Line - двулицев

201,00 лв.
Доставката е безплатна за поръчки на и над 150лв до най-близкото място, на което може да спре автомобилът на доставчика.
Размер на матрака: 60/120
Възможна е предварителна заявка
Как можем да помогнем?

Категории
Дни за доставка
Текстил ПО ПОРЪЧКА Доставка при клиент между 02.07.2024г. и 06.07.2024г.

Описание

Калъф: Бамбук

Калъфът може да се сваля и е подходящ за пране в пералня машина при 30 градуса.

Пълнеж: Латекс + Кокос

Матракът е двулицев - от едината страна е Латекс, а от другата страна е Кокос. Заради липсата на дунапренената вложка, както е при матрак БАМБУК ЛУКС ЛДК , този матрак Бамбук Латекс Кокос е по-тънък и по-мек от БАМБУК ЛУКС ЛДК

Дебелина: 7 см


Калъфът от БАМБУК не позволява задържането на гъбички, бактерии и акари, предпазва от алергии и дихателни проблеми. Бамбуковите влакна са естествен материал, който абсорбира влагата по- добре от памука. Бамбукът поддържа нормална телесна температура – през лятото носи хладина, а през зимата – топлина

Кокос: Наличието на естествена кокосова нишка засилва ортопедичния ефект на бебешкия матрак поради неговата повишена твърдост. Кокосовите влакна съдействат за правилната циркулация на въздуха. 

Латексът е най-еластичният материал в природата – той възстановява първоначалната си форма след многократни и продължителни натоварвания. Матраците с латекс имат вертикални и хоризонтални въздушни канали, които позволяват безпроблемна циркулация на въздуха, проветривост на матрака и управление на влагата.


Още за латекса + история 

Латексът представлява бяла млекообразна течност, която се състои от каучукови частици, емулгирани във вода. Характеризира се с висока еластичност и здравина, подари което намира приложение в различни производства. Пенолатексът, получен от него, се използва широко за изработката на матраци и възглавници. Отличителна черта на пенолатекса е отворената му клетъчна структура. Това го прави „дишащ“ т.е. въздухът преминава свободно през него, като по този начин се намалява запарването. Отличителна черта на пенолатекса е НЕспособността му да предизвика алергия, за разлика от естесвения латекс. Латексовите продукти за сън осигуряват несравнима подкрепа на гърба, кръста, раменете и всички останали зони от тялото, поради ортопедичните си свойства.

Този вид матраци предлагат обособени зони на комфорт, които предоставят различна опора за всяка част от тялото.

Пенолатексът възстановява първоначалната си форма след деформации и дава стабилна основа с необходимата мекота за здравословен и удобен сън на Вашето дете;

Вертикалните отвори позволяват отлична циркулация на въздуха, без задържане на прах и акари;

 

Как се образува пенолатексът

Латексът е естествено получен биоразградим продукт, който е напълно безвреден. Причината да има над 5 000 различни приложения е, че естественият латекс е най-еластичният материал в природата. За да се превърне в пенолатекс, в латексът се вкарва въздух и се разбива на пяна. След това, пенолатексната пяна се отвежда в специално изготвени матрици, където алуминиеви штифтове провеждат топлина и вулканизират сместа. В резултат на тази операция се получават въздушни канали, които осигуряват естествената проветривост и превръщат пенолатекса в дишаща материя.

 

Превъзходства над останалите материали за матраци

Пенолатексът е материал, чието широко приложение е открито в средата на 20-и век. Вследствие на способността му да отблъсква всички видове акари – причинителите на алергиите, първоначалното му приложение в САЩ и Западна Европа е било предимно за матраци и възглавници в здравни заведения. По-късно след продължителни лабораторни тестове е доказано, че използването на пенолатексовите матраци с различни ортопедични зони облекчава редица заболявания – гръбначни и вратни увреждания, разстройства на съня, дегенеративни болести и др. Разбирайки неизброимите му превъзходства над останалите материали за матраци, все повече потребители започват да ги предпочитат.

Матраците, изработени от този съвременен материал, допринасят за намаляване на напрежението в мускулите на цялото тяло, осигуряват ортопедична подкрепа на гръбначния стълб, подпомагат правилното кръвообращение и гарантират дълбок и пълноценен сън.


Бебешки матрак Бамбук Латекс Кокос Comfort Line е сертифициран за липса на вредни субстанции и материали.