Как да изберем правилно бебешко легло и обзавеждане за детска стая?

Ако очаквате ново попълнение в семейството си, вероятно мечтаете да създадете специално пространство за вашето бебе, проучвате опциите и се чудите как да изберете детско креватче? Детското креватче обикновено е централната част на детската стая и е най-безопасното място за бебето през първите няколко години от живота. С много налични опции процесът на избор на детско креватче може да стане объркващ и дори малко труден. А проектирането на детска стая трябва да е забавно и вълнуващо, не напрягащо.

 

Вие не само може да създадете възхитителен оазис, който насърчава най-новото ви попълнение да расте и учи, вие също така им осигурявате удобно място, което подхранва чувството за безопасност и сигурност. Имайки това предвид, изборът на правилното креватче е едно от най-важните решения, които ще вземете преди раждането на бебето – в крайна сметка това е мястото, където то ще прекара приблизително следващите 2 години от живота си. С толкова много фактори, които трябва да вземете под внимание, може би се чудите откъде да започнете.

 

Има различни критерии, които трябва да имате предвид, преди да изберете детско креватче. Тук на помощ идват Nicolle baby. Заедно изброихме някои от най-важните от тях, на които да обърнете внимание, когато купувате кошара за детската стая на вашето бебе, както и детско обзавеждане.

Ето и някой основни точки, по които да се водите, когато избирате бебешко легло и обзавеждане.

 

Първо: от изключителна важност е с какво пространство разполагате за бебето, за да определите, какво легло и мебели ще трябват. Трябва да се има предвид, че бебетата са малки, но нещата им изискват доста пространство. Препоръчваме ви кошара и скрин най-малко, но дрешките и принадлежностите на едно бебе, като козметика, пакети с пелени за преобуване, дрешки, пелени за завиване, спално бельо, играчки не са малко и е нужно повече място. Отделен кът, където да съхранявате удобно, всички необходими неща за вашето бебе. На базата на опита, който имаме, като родители, заедно с Nicolle baby ви препоръчваме отделен гардероб или поне скрин.

 

Второ: кошара какъв тип?

Ако разполагате с достатъчно място ви препоръчваме  трансформираща се кошара. Тя се  състои от кош за новородено заедно с ракла за повиване и голямо легло, като в последствие се конвертира в юношеско легло и отделно нощно шкафче, а самият кош може да ползвате отново като кошара /трябва да се закупят колелца за нея/, ако планирате да имате още едно детенце или да го преобразувате в детско бюро. Така ще вложите пари и за напред. Ще сте купили не само едно бебешко легло, което след време да се чудите къде да приберете, а и легло за вече порасналият ви наследник.

 

Също така внимавайте и с размерът на кошарата, няма нужда да е огромна, кош за матрак 65/110 см. са напълно достатъчни за детето ви, в която то да спи поне до 2-3г., а може и повече.

 

Още едно предимство на трансформиращите се кошари, е че после кошът за новородено се превръща в детско бюро, ако не сте планирали още един наследник.. Друга опция е,  ако му  сложите колелца става на кошче за второ/трето дете, юношеското легло става единично легло, а повивалника нощно шкафче, както споменахме вече.

 Ако разполагате със свободна стая, която сте предвидили за детска стая , можете да изберете и гардероб и да направите пълно обзавеждане, което ще се ползва изключително дълго време.

 

Друг съвет, е да залагате на неутрални цветове, ако това е първо дете и мислите и за второ, няма да мислите за промени, ако са от различен пол.

 

Ако обаче не разполагате с много пространство Nicolle baby предлагат опцията кошара с 2 реда чекмеджета в долната си част, която е с дължина външно 68/125. Друг вариант на този модел е с един ред чекмеджета. В този случай, кошарата има два възможни размера външно 68/125см и 78/145см. Но въпреки всичко, трябва да предвидите място поне за един скрин, защото само чекмеджетата на кошарата, ще ви бъдат крайно недостатъчни.

 

Какво да търсим в една дървена кошара?

 

Нива на матрака.

Хубаво е да има 3 нива на матрака, което ще ви осигури по-голямо удобство. Когато бебето е новородено се използва най-горното ниво. Когато бебето започне да се изправя и стане по подвижно се сваля на второто ниво, и накрая се сваля на последното ниво, когато детето е проходило и двигателните му умения са напълно развити.

 

Решетката – добре е тя да е подвижна.

Това осигурява комфорт при смяна на чаршафите и вземане на детето. При нужда удобно може да свалите решетката, за да не ви пречи, и когато сте готови отново да я поставите. Тук препоръчваме тя да не е пластмасова, а дървена МДФ, поради две причини:

  1. по-стабилна е и, когато детето ви се изправя на нея и обляга, няма опасност да се счупи и детето ви да се нарани.
  2. дървото е по-устойчиво във  времето.

  

Друга важна опция за решетките е да може да се махат отделните пръчки. Когато детето порасне, и може само да влиза и излиза, или има желание да се катери, могат да се свалят няколко пръчки, а останалите да са като преграда, за да не падне докато спи.

 

Опция люлка:

Още едно удобство за родителите е, ако кошарата има люлеещ се механизъм. Особено в първите месеци, вместо да носите бебето постоянно на ръце, като подвижна люлка, може да го успокоявате в леглото му, което е и по-добрия избор и относно режимът му. А, когато не ви е нужен, можете да го застопорите.

 

Фазер против прах - сега ще попитате какво е това?

Плоскост, която се слага над чекмеджетата. Това е много важно, защото ако го няма, когато използвате по-горно ниво на матрака, чекмеджетата с дрешки остава открити. Така дрехите, не само ще се виждат, но и ще  се прашат. С наличието на фазер, те биват предпазени.

 

Матрак - препоръчително е новороденото бебето да спи на по-твърдо. Тук  изключително подходящи са матраците с КОКОС. Кокосът се слага от единия край на матрака и го прави по твърд. Хубаво е матракът да бъде двулицев с твърда и мека страна.

 

Последните години усилено се предлагат матраци с латекс. Защо? Латексът  наподобява мемори пяна, но е доста по-еластичен. Той е най-еластичният материал в природата. Възстановява първоначалната си форма след многократни и продължителни натоварвания. Матраците с латекс имат вертикални и хоризонтални въздушни канали, които позволяват безпроблемна циркулация на въздуха, проветривост на матрака и управление на влагата.

Добър вариант е да изберете матрак, който да съдържа КОКОС + ЛАТЕКС. Nicolle baby предлагат два такива варианта - КОКОС + ЛАТЕКС с дебелина 7 см или КОКОС+ДУНАПРЕН+ЛАТЕКС с дебелина 11 см. Също така трябва да обърнете внимание на калъфите за матраци. Препоръчваме ви тя да е от БАМБУК. Той не позволява задържането на гъбички, бактерии и акари. Предпазва от алергии и дихателни проблеми. Проветрива, не спарва и не запотява. Бамбуковите влакна са естествен материал, който абсорбира влага по-добре от памука. Поддържа нормална телесна температура, като през лятото носи прохлада, а през зимата топлина.

 

Протектор за матрак: и едно от от най-важните неща според нас и Nicolle baby, е да сложите протектор на матрака. Той трябва да бъде предпазен от намокряне, например от изпусналa пелена, и от износване. Все пак матрак не се купува всеки ден, трябва да се мисли, как той да бъде използван за дълъг период от време, без да се повреди.

 

Спално бельо – препоръката ни тук е да не рискувате с материи и да заложите на памук. Все пак бебешката кожа е много нежна и чувствителна и трябва да сме внимателни при избора на материи. Също така ще са ви необходими поне два комплекта, за да имате при нужда за смяна. Освен редовната смяна, може да има непредвидени инциденти с пропуснала пелена, връщане на мляко и др.. И тук Nicolle baby може да ви е на помощ при избора. Те имат чудесни варианти за всеки вкус.

 

Появата на нов член в семейството е вълнуващ момент за всяко семейство. Наред с всички притеснения, изборът на мебели за бебето може да ви тревожи, поради големия избор на варианти. Но все пак създаването на място за вашето бебе, трябва да бъде приятно, затова ако се доверите на Nicolle baby, те биха били в помощ при избора ви с консултации и полезни съвети, така че ще допринесат всичко да премине гладко. Там освен мебели може да откриете и други важни неща за вашето бебе като колички, музикални играчки и други принадлежности. А какво по-хубаво и удобно от всичко на едно място?